

Jag gjorde mycket goda kantarellmackor med nyskördade kantareller och med hembakat bröd idag.
Helt underbart! – från skogen till bordet och fort som bara den till hungriga munnar!
Jag älskar skogspromenader och tillbringar så mycket tid jag bara kan i skogen tillsammans med min äkta hälft i jakt på goda svampar och samtidigt så njuter vi av naturen.
Det är otroligt hur en vuxen människa kan glädjas av att hitta svamp, rena rama adrenalin kicken, jag lovar.
Ni som plockar känner säkert igen känslan 😉
Här får ni receptet på mina goda svampmackor!
recept
1 liter färska kantareller
1 stor gul lök i tunna skivor
1 klyfta finnhackad vitlök
1 dl grädde
1 msk smör
3 msk matolja
en nypa salt
en nypa svartpeppar
till garnering
olivolja, finhackad persilja, salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Värm pannan, häll i oljan och smöret och stek kantarellerna och löken tills de har fått lite färg. tar max 3 minuter Salta och peppra, häll i grädden och stäng av plattan.
Ta 7 st små bröd, dela eller ta 7 stora brödskivor, lägg en stor sked svampfyllning på varje. Låt mackorna gotta sig mitt i ugnen i 2-3 minuter.
Ta ut mackorna och ringla lite olivolja och persilja.
Det här var en tio poängare! 😉